nuffnangs

♥ HULURKAN KLIK RINGANKAN BEBAN ♥

♥ DAFTAR LINK ANDA DISINI ♥

Raya ke-4


Tudia.. pulon dengan jayanya mem"post" entry.. hahaha... kalau boleh sehari tu smpai 2,3,4 entry... saja la.. gmbaq bnyk.. mcm2 la idea nk cerita.. ala.. blog ni kan macam diari harian jgk.. tapi selalunya diari orang private kan.. tapi apa salahnya kita kongsi ngn org lain rite ;) kalo suka baca.. xsuka xyah duk baca. susah pa.. haha.. dulik kata orang... jgn nk dengar sangat ckp org.. acewahhhh! duk cramah pa neto oi. hahaha.. 

ok2... haa.. tghri raya ke-4 tu aku p beraya kt kawasan umah lama aku duduk masa kecik2 dolu... dannnnn... rumah yang aku p tu rumah orang yang sambut aku dulu time aku lahir.. hahaha.. oke.. aku diberanakkan di rumah.. nk gelak? gelak la.. haha.. pedulikan lah.. kau ada? xda kan... hahaha...


ni la mak ida.. sambut aku tu.. hehe

sapa kenal ni ? aru kumpulan republic of brickfield.. kalo peminat raggea msti kenal..
umah dya sbelah umah mak ida ni ja.. aku kenal dari kecik lg ^^ kan aku penah duk sini..

Lepas balik beraya kt rumah ni ingatkan nak pegi rumah family Alia tu.. ala.. yg entry lepas kami p makan kt kedai dya tu lepas balik men boling... sampai ja kat umah depa panggil2 xdak.. makanyaaaa.. kami p smpai kepala batas pkena nasik dlu.. haha.. lapaq dh pkoi 3 xmakan lagi... 

Sampai ja umah aku ajak mak aku p umah tok aku dulu. umah tok yang sberang jalan ngn umah aku tu.. sampai ja.. adik aku ajak p tasik kt jitra... ajak p photoshoot.. eleh.. bajet2 retis bajet2 pemes nk p photoshoot bagai.. puihhhh! hahaha.. disebabkan spupu aku 2 orang budak kecik tu baru balik dari manjung... aku lah bertanggungjawab bawak depa p jenjalan.. sbb aku pn kaki merayap.. tp merayap ngn ahli family ja okeyyyy.. ngn kawan2 jarang... sbb aku kan anak makk.. haha.. 

Balik bincang2 semua nk p jitra.. aku malas betul nak p jitra... malas nk drive.. dengan hari mendung nk ujan... katanya nak p tasik.. haisyhhh =.=' tiba2 dalam kepala otak tringatkan tempat yang ada tasik n boleh bagi ikan makan.. budak2 tu mesti suka punya.. okeyyy! kita p tempat ada tasik ada kuda... sapa nk ikut besiappp! hahaha.. so aku pn bawak la depa p taman jublimas.. jublimas ka jubliperak ? lantak la mana2 pn.. hahaha...

sampai2 ja.. angin kuat gilakk! so mula la sesi menangkap gmbaq.. aku pn tak terkecuali.. haha.. eii pulonnn.. oke =.=' aku mmg pulon.. xtaw g ka.. haha 

miss mirza.. peewwit

ehh... awak lg =.='

ini tuan punya kamera :)

ehh.. nak p mana tu..

ohhh.. nak mai sini upanya.. haha

ehh.. awak lagi =.='



seee.. kegedikkan teserlah.. haha

peaceeeeee!


aku sentiasa dengan wajah yang ceria c[:

dya sorang ja laki =.='

jari arip tu kaciooo la..


awek mana ni.. haha

eh! eh! try lagi skali


hiyahhhh! lompat lagi arip..

awat yang p posing tang tu.. haha


wewitt...


hang nk koyak kulit pokok ka neto oii.. haha

bergembiralah anda..


style apa ni ??? aku pon tataw...haha

haa.. sudah! sudah! jum kita p tang tasik plak... duk lama2 kat sini ada yang bertambah selsema plak.. dah angin kuat gila.... dah la nk mai kt tepi bendang ni ckup susah..  budak baju pink tu yang paling susah skali nk angkut... sbb ada parit kecik, tp xdak ayaq la dalam parit tu... 

1.

2.

3. (yeayy! berjaya) ^^

Budak baju pink tu semua nk p tasik dya dh xlarat jalan.. haha.. sbb tasik tu jauh ketengah skit... tp laluan nk p tasik tu ada pacik jual eskim.. haa.. beli eskim secawan.. larat la jalan.. hahahaha...

Dah smpai dekat tasik tu ada pacik jual makanan ikan.. spaket singgit... apa lagi budak2 dua orang tu... ulang beli makanan ikan tu smpai berpaket2 =.=' sudahnya sampah buang merata2... nasib la aku prihatin.. kutip la sampah tu buang =.=' aiyaaa.. nasib la budak2... kalo dak2 besaq mcm adik aku tu.. aku marah ja... budak 2 orang tu sensitip.. haha.. xleh nk marah suka2 hati...

pangei ikan ka dik.. haha

syok hang landing situ nohh kakak.

eh! sapa tangkap gmbaq aku ceni.. haha.. pulonn !

ni ikan apa tataw?? aku pn tataw... heee

aku pon join ngn kanak2 riang :"> haha.. tgk muka aku tu riangggg ! haha

SUDAHHHH! kanak2... lagi lama duduk sini lagi banyak duit abes beli makanan ikan tu... smpaikan pacik jual makanan ikan tu bagi free spaket tiap2 kali p beli... sbb dah banyak paket sangat beli.. haha.. jum.. kita jenjalan tgk kuda plak... yang budak2 ni bukan main nk naik kuda lah.. apa lah.. padahal pegi dekat pon xbrani... pegi dekat ja kuda tu jalan.. aku risau jgk.. takot kuda tu tendang nya budak2 tu =.=' kann.. nanti jadi tangisan berdarah plak. haha.. susah nk pujuk...

cecey... buat2 brani la tuh.. 

Hujan rintik-rintik air bergelora emak bagi duit adik p skolah.. hahahaha... okey jum balik.. ujan dah semakin lebat.. kbye.. harap2 uolls budak2 enjoy dtg sini... nnt balik kedah lgi.. kita p tasik kt jitra pulak... tu pon kalo mud aku rajin nk melayan :)

2 comments:

  1. sesi beraya kat sawah yer... orang alor setar ... ceq duk perghlis ni je.....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lorh.. perthlis ka.. dekat ja pon.. haha

      Delete

Assalamualaikum. Mekasih Sudi Baca Entry Yang Tak Seberapa Ni. Harap-Harap Sudilah Komen Sepatah Dua Kata.

COPYRIGHT/izny-inspirasikehidupan.blogspot.com