nuffnangs

♥ HULURKAN KLIK RINGANKAN BEBAN ♥

♥ DAFTAR LINK ANDA DISINI ♥

Tarikh baru kiamat

macam2 lah kajian org skunk ni.. lepas tarikh 12.12.12 xjadi nk kiamat depa tetapkan tarikh baru plak.. kumpulan The Sword of God Brotherhood ckp "Nabi Gabriel" bgtaw kiamat akan terjadi pada 1.1.2017 plak.. entah kepercayaan apa yg depa ni pegang pun aku tataw lah.. tapi kita sebagai umat islam cuma perlu berjaga2 lah.. persediaan tu perlu ada.. suatu hari nanti kiamat akan berlaku jgk.. cuma kita tak pasti bila.. 


Raikan Cinta APEK & LEUNIEY

tahniah buat apek dan leuniey yang dh sah jadi suami istri :) SELAMAT PENGANTIN BARU dan semoga berbahagia sampai ke akhir hayat. 

Boulevard

best lak dengar lagu ni.. mendayu2.. lirik pun agak bermakna.. and someone dedicate it to me :) yups.. semua lagu yang org suruh kita dengar semuanya lirik yg agak bermakna kan.. 

Minyak YUYEE cap limau. *HARAM

masa belek2 fb td ada lah terjumpa info pasal minyak yuyee ni.. tp xtaw lah nk percaya ke tak.. sbab infonya pun dari tokey cina sendiri... ini ha ada bukti gmbar yg aku sertakan... sebab org cina sendiri ckp mcm tuh.. mungkin cina tu baik la.. xkan la dia nk suruh org melayu kita boikot brg cina kan... selalunya org cina ni lg suka bila kita guna barang diorang.. siap ckp halal.. padahal tak pun kan...


itu jelah aku nk kongsi arini.. mekasih ^_^

hari selasa punya cherita

hari tanpa berkata2.. tanpa siapa2.. tanpa telefon bimbit disisi.. tanpa bersuara.. hari yang sangat bosan. hahaha.. bosan xmacam aku.. sangat lah terasa kekosongannya.. kekosongan tanpa manusia..

happy birthday to me 9/12/12

yeayyyy ! ckup umur dh.. walaupun lambat di penghujung tahun.. aku sabar menunggu.. well.. aku muda lagi walaupun aku sebaya ngn org lahir sama thun ngn aku... hahahaha.. yes.. aku ckup happy walaupun family aku xsambut bezday aku.. xkisah lah kan... mungkin duit yg nk sambut aku tu lg penting pada sambut bezday aku kan... xkisah la walaupun aku tertacing skit ja.. hahahaha.. tapi thanks to kawan2 kt fb yg wish kat aku.. walaupun depa xingt.. sekurang2nya fb ingatkan depa kan... wish jgk pada xwish.. pada org yg ingt kita selalu dgn kita pun xwish kt kita kan.. hahaha.. kesiannnn..

ini dh taip malam harijadi aku.. tp xda idea.. hahaha.. skunk pun xda idea.. so nk updte jgk.. drpda xda benda nk updte kan.. hehe..

video

 meh layan lagu ni.. hehe

nanti aku update lg.. malas tu nk masukkan gmbar dlm lappy.. haha.. dah keja balik malam.. balik2 ngadap anak2 4 ekor tu.. pastu mandi makan.. tgk lappy jap.. trus tido.. mcm xda life kan.. hahaha... nk buat aktiviti sehat diptg hari pun xda time... huhu.. doakan lah aku dpt keja lain.. usaha dan tawakal jelah yg mampu... asalamualaikum..

Pengalaman naik TOPGUNS.

dimalam hari dikala perasaan aku yang tersangat gembira bila harijadi aku semakin hampir. hahahaha.. ish teruk tul gelaknya. hahaha... excited sgt happynya. adehh.. semalam tgk org post kt fb byk2 ckp kt stadium aloq staq ada funfair makanya dlm pikiran aku trus terdetik nak bawak budak2 yg balik bercuti kt kampung tu p funfair... *pergh ayat pelik apa yg aku gunakan ni.. whateverrr ~

balik2 keja, tgk2 budak2 tu semua ada kt umah aku.. mula nya ingt nak p giant beli brg nk buat makaroni bakar.. hbes tgk budak2 tu menunggu aku balik keja.. ada lah tu agenda nk ajak aku jenjalan... sapa lg nk bawak aku jenjalan selain mak aku.. mmg tak lah kalau mak aku nak bawak.. hahaha.. dalam pukul 10 malam jgk la kitaorg pegi.. padahal stdium tu 5minit ja pun nak smpai.. dekat ngn umah ja. nk p jalan pun boleh.. hehe.. nasib la masa smpai2 tu ada parking.. kalau tak mmg uolls budak2 xleh pegi la.. nsib hujan ja malam smlm.. sbb tu org xbrapa nak ramai.. tp masa kami smpai tu hujan dh brenti. nasib lah kan ^_^

Spaghetti dun dun chey.

perh tajuk takmau kalah.. dundun chey tu.. 
ceh.. terbantut selama sejam setengah nk naip entry ni.. hahaha... kes seronok sangat nk sambut bezday kt fb.. wakakakka.. padahal xda benda pun.. tp terlebih excited.. hahahaha.. booooooooooo...

Kesalahan "ISTANBUL AKU DATANG"

hye. hye. hye. Asalamualaikum readers... hehe.. ada ka readers duk baca blog aku.. hahaha.. what ever la.. lgpun namapun diari personal kan.. ska hati kau org la nak baca ka tak kan.. *tgn dibahu mata keatas. hahaha... 

Menjengah blog resepi.

Keh,keh,keh. tak da keja. asek nengok makanan ja keja kau kan.. suka sangat makan.. sampai berlemak sini sana.. smpai sepupu kau yg umo 10 tahun tu tegor. "eii kakchaq jgn la makan byk2 nnt gemok xlawa... bg la kurus skit nnti baru cantik ada org ngorat" wahahaha.. gelak ja aku dia kata cmtu.. kecik2 pun pandai menilai kecantikan org... dari segi pakaian pun dah pandai komen.. hambuii.. taste tinggi budak ni.. hehe.. 

LET'S TALK MY HEADER, by fahtehaa.

holla, holla, holla. cikneto disini. hehe. *tiru dina deejay erafm. kehkeh..

harini terasa nak join segmen la pulak. hehe.. aku kan jarang nk join2 segmen ni.. disebabkan segmen ni senang mcm makan kacang goreng.. jadi.. aku pun join dengan selebar senyuman.. hahaha.. ntah pape.. nak join segmen pun kena senyum sorang2 tulis entry.. gila ka hapo..

Nilai blog saya.

kehkeh.. xda reja.. duk blogwalking td.. terjumpa link kt blog mana tah.. hee sory lupa blog awok yg ada link tu.. haaa. nak cita pasal link harga blog.. hehehe.. aku nk cita mcm mana pun aku tak taw nak buat ayat.. hahaha..

haaa.. nindia harga blog aku.. kalau nak tukaq ngn duit buleh dak? 
hahahaha.. untung2 boleh bukak 2,3 blog.. bleh redeem ngn duit cash.. 
hahaha.. berangan kau cikneto... 

oklah.. xlarat nak menaip dh.. kepeningan :( xsihat ni... doakan cikneto cepat2 sembuh erk..

Dunia hampir ke penghujung

Kesian aku kdg2 tgk kaum hawa.. senang nk masuk syurga.. tapi diri sendiri yang buat menyukarkan nk masuk syurga.. yelah.. aku ni pun bukan lah baik mana pun nak nasihat nak ckp mcm tu.. selemah-lemah manusia.. ada ikhtiarnya untuk kembali ke jalan yang benar kan.. 

DUKACITA DIMAKLUMKAN

ini punya cerita.. banyak tarak untung maa.. hahaha.. takda rezeki nk kerja ngn kerajaan :(

ujian haritu gagal T_T

Aktiviti wajib di hari rabu :)

Phewww ! *lap peluh.. entry yg sepatutnya diupdate 2minggu lepas. hahaha.. kenapa la malas sangat nk update... aiya.. cikneto cikneto... 

Harini takmo menaip.. nk tunjuk gambaq ja.. haha... pagi2 lagi dah bangun kena bawak tok p market.. beli barang.. yelah cucu tok kan.. sapa lagi nak bawak kalo bukan cucu terdekat.. hehe...

ni semua aku angkut sorang taw. berattt T_T

Teusday again :')

kalau awak sedih cari la kita
kita akan selalu ada untuk awak
dan kalau awak dah bahagia dengan dia
kita janji kita akan pergi dari awak.

jari jemari sudah nak menaip entry jiwang... tu lah kan.. perasaan suka menguasai segalanya.. semalam baru aku post kt FB pasal bercinta 

Wordless Teusday

Pemilik Hati. bersabarlah selagi mampu. sesungguh nya ini ada ujian dari yang Esa.



exam SPA.

Phewwwww.. (lap peluh) lama jgk dah xpost entry.. kehkehkeh.. penyegan tol nak menaip.. harini ada lah rajin skit2 nak menaip.. asek menaip pastu tinggal biaq jadi draft. hahaha.. pastu nk smbung balik nk menaip jadi xda idea. trus delete draft yg ideanya tergendala. hahaha.

firstime making pizza.

weee.. dengan teruja nya.. nak habaq kata aku masak pizza.. haha.. caitt.. takmo riak2.. just nk kongsi... cara aku buat pizza dengan mudah dan malasnya.. tp hasilnya.. aummm! sangat sedap.. hehehe.... angkat bakul nampak.. hahaha. xda la.. tp org dalam rumah tok aku pun puji sedap.. sedap pada kedai bakery.. kehkeh.. maunya xsedap.. topping pizza tu aku bubuh banyak.. mesti lah sedap.. kehkeh.. kembang semangkuk org puji sedap.. kehkeh..

Segmen Jom Blogwalking By AdamAzralicious

ASSALAMUALAIKUM...

sila klik gambar ini untuk join :)

Okey. ini kali kedua aku join contest :) seperti entry sebelumnya.. aku join segmen2 yang senang aku nk buat. haha. malas nk join entry2 yang "renyah" nk kena buat macam2 =.=' mmg xjoin lah.. segmen ni simple sgt ^_^ tq AdamAzra sebab buat segmen yang senang nk follow ni :) sesapa nak join sila kesini. okey bye :)

Header Paling Cute dan Kemas by Nadiah Solehah.

Okey lets the story begin :) Assalamualaikum for all reader.. kenapa tetiba aku terjoin contest ni.. hahaha.. xpenah2 aku join.. kehkeh.. Al-kisahnya begini. ini disebabkan aku ditag oleh sahabat blogger lah.. si faten johari dalam entry yang sama tajuk... sebab aku ni jenisnya pemalas nk join contest.. tp disebabkan syaratnya sangat mudah mcm makan cipsmore cicah ayaq kosong... so aku pun join lah.... 

Aku yang mudah mengasihani dan tertipu !

Assalamualaikum para pembaca sekalian alam :) hah.. xtahu lah nak ckp mcm mana... kenapa lah aku sedemikian rupa.. selemah itu =.=' cepat merasa kasihan.. sehinggakan boleh ditipu orang sekeliling xkira apa jua bangsa ! 

hahahaha ! salah kau sendiri.

Speechless.

semakin hari semakin ketandusan ayat... so aku xda idea.. dan aku malas nk update... aku bukan lah seorang yang pndai berkata2.. tp aku seorang yang pendiam... tp diam2 aku ada benda yang aku pikir... 

...........

cubaan kali kedua

Ce komen sikit... cubaan kedua :)



The Ready Set - Give Your Hand *best song ever*

Harini kita layan lagu.. serius aku suka lagu ni.. cara dya menari guna bahasa isyarat.. menarik jugak.. smpai terasa nak menari sekali.. hahaha... tp xmenari pun lah.. sebab xreti.. kehkeh.. meh kita layan ~ zassssss.

Pestime design kad kawen

Hambuihh tajuk.. design kad kawen tuuuu... untuk siapa.. heyyy ! untuk siapa... heyyy ! takkan aku nak kawen dah ? haaaa.. jeng! jeng! hehehe... cikneto design untok mmber... member se-poli.. dah nak kawen pun... untung badan lah kan.. yelah.. abes2 diploma trus boleh kawen.. hehe.. aku tumpang happy kawan2 nak bina masjid kan.. aku bila lagi ? hahhh.. aku lambat lgi.. hahaha.. banyak lagi aku perlu selesaikan.. tanggungjawab tu besar nk pikul.. tapi kalau dpt jodoh yang dh bekerjaya tu okey lah kan.. hehe.. kalau untung xpayah keja lepas kawen... hahahaha... jangan nk berangan la cikneto oii... kalo dapat kawen ngn tokey xpa jugak takmo keja.. haha..

Cerita hari hujan

Dah byk hari aku xtulis entry.. disebabkan aku ketandusan idea.. haha.. dan jari jemari aku xberapa nk ligat untuk menaip.. dan otak aku xda benda best yang nk karang.. hahaha.. salahkan anggota badan pulak.. :P

Hari ni aku nk crita pasal hujan.. haha.. kenapa mesti cerita pasal hujan? sebab dari semalam hujan.. tp pg td nmpak cuaca dah elok.. tp sapa tawu kan... hujan rahmat dari Allah..matahari tengah panas terik pn hujan boleh turun, inikan pula cuaca mendung sayu2.. haha ayat xbleh blah... xperlulah nak marah kt ujan tu kalau turun.. turunnya hujan tu ada sebabnya jgk kan.. boleh membasahi bumi yang panas ni... boleh menyegarkan tumbuhan2 yang xpernah orang siram kt tepi2 jalan tu.. kat highway.. haaa.. kan ada manfaat jugak hujan tu.. 


"Allaahumma shayyiban naafi'an" (HR. Al-Bukhari)
Ertinya : "Ya Allah jadikanlah hujan ini manfaat"

LIFE :')


Jenjalan blog orang ^ ^

Harini aku nk list kan blog yang aku lawat arini.. hahaha.. aku rajin jenjalan blog orang.. tapi kdg2 aku malas nk komen or tinggalkan jejak.. silent reader ar kunon2.. hahaha... sebenarnya aku malas nk buat benda remeh temeh.. remeh ka nk letak link blog.. nk letak nickname.. nk letak kumen ???? i dunno... malas nk menaip kot.. haaa.. ekekeke.. 

degedeng deng deng ! hahaha.. menari2

banyak gak blog yang aku lawat pagi td :) tapi baru skunk aku nk tulis entry... ada jgk blog yang xsempat aku nk copy dya punya link... terus tutup mcm tu ja... malas dh nk bukak balik ^_^ perkataan malas lagi =.=' ciknetooooo... malas xda ubat ukeyhhh ! cuba rerajin skit... T_T yelah2... *cakap sensorang* hahahaha.. xlama lagi boleh daftar ngn wad bahagia kot.. heee.. mintak dijauhkan lah... 

Mari kita lihattt.. blog siapa yang kenaaaa. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . JENG ! JENG ! JENG !

C.I.N.T.A ???

Kenapa cinta tu jadi keperluan dalam kehidupan manusia ? even budak2 skolah rendah pon dah pandai nk mencari cinta... kadang2 aku sendiri tak faham... kenapa manusia tu perlukan cinta... aku tahu cinta tu saling memerlukan.. saling melengkapi kekurangan.. oke.. cinta pada PENCIPTA tu always lah yang teratas... jangan melebihi cinta pada manusia ye ^_^ 

Senyumanmu Menawan ♥

aku memang suka senyum gelak smpai tenganga! anak sapa la ni =.=' 
see.. nampak ikhlas kan senyuman tu.. biarlah hati kita tu tengah berdarah
sekalipun.. tp jangan lah biarkan senyuman kita menggambarkan
apa yang ada dalam hati kita...okeyy ^_^
dan aku bukan lah seorang yang suka fikirkan masalah..
tp aku selalu memikirkan cara untuk mnyelesaikan masalah...
lagi cepat aku fikir jalan pnyelesaian... lagi cepat aku temui ketenangan :)

M.A.L.A.S

okey.. harini sangat malas nak menaip :)

bosan2 dan mengantuk harus lah membuat sesuatu.. *mcm pelik ayat ni* @.@' haha.. abaikan..  ini lah yang aku buat.. haha.. kalo sesapa nk amek amek la :) huduh2 ja pon buat... ceyyy! pulun jgk nk buat freebies.. hahaha.. biaq p la.. buuuu.. tapi sapa yang nak amek tu tinggalkan jejak kt komen ok ;)


BLOGWALKING

Hye! Hye! Hye! bertemu lagi kita dalam segmen tumbuk-tumbuk belacannn.. eh salah.. ni bukan blog memasak ataupon rancangan tv... apa yang kau mrepek ni netooo! hahaha...

arini nk cita pasal blogwalking... sepanjang aku aktif balik berblogging ni aku malas tol nk blogwalking =.=' benda yang selalu buat aku malas blogwalking ni disebabkan blog-blog yang :

I CAN SWING MY SWORD

Do you like my sword, sword ? sword my diamond  sword, sword !!!


haha.. apa sword, sword, sword ni ? haa.. ni tajuk lagu.. i can swing my sword... td duk search lagu gangnam style ada nmpk katun ni kt tepi.... try la play... mcm best plak dengaq.. haha.. pelik aku ni suka lagu pelik2... yessss! saya mmg pelik.. mngalahkan alien kt planet majinbu.. hahaha.. =.=' merepek tul lah.. aiyaa!

meh layan lagu sword sword sword.. lagu ni syok sebab ayat dya ulang2 ja..

Raya ke-4


Tudia.. pulon dengan jayanya mem"post" entry.. hahaha... kalau boleh sehari tu smpai 2,3,4 entry... saja la.. gmbaq bnyk.. mcm2 la idea nk cerita.. ala.. blog ni kan macam diari harian jgk.. tapi selalunya diari orang private kan.. tapi apa salahnya kita kongsi ngn org lain rite ;) kalo suka baca.. xsuka xyah duk baca. susah pa.. haha.. dulik kata orang... jgn nk dengar sangat ckp org.. acewahhhh! duk cramah pa neto oi. hahaha.. 

ok2... haa.. tghri raya ke-4 tu aku p beraya kt kawasan umah lama aku duduk masa kecik2 dolu... dannnnn... rumah yang aku p tu rumah orang yang sambut aku dulu time aku lahir.. hahaha.. oke.. aku diberanakkan di rumah.. nk gelak? gelak la.. haha.. pedulikan lah.. kau ada? xda kan... hahaha...

Raya Ke-3 part II

hye uolls.... ketemu lagi kita ya... hahaha.. (gedik gila) dah penat2 shopping siangnya, sampai umah pon dh pkul 7.30 malam... masing2 besiap kat umah tok jelah... oh! ya... kami beli baju yang sama taw buat nk main boling malam tu.. hahaha.. pulonnnn ! tapi tu pn ada yang xsempat nk beli baju.. sebab kedai dh ttp.. kesiann.. shopping smpai kedai tutup tu.. punya la ronda.. hahaha... time sampai kt umah tok ada tetamu.. so kena tnggu la tetamu balik dlu baru kami berambus turun alor star plak... sebelum berambus tu sempat lagi tangkap gmbaq ngn tok tersayang... hehe.. sapa yang xda dalam gambaq tu kesiaannnn.. tu la sapa suruh xduduk kt dapoq... kan dah xda gambaq ngn tok... meh kita tgk gmbaq dulu.. 

Raya ke-3 part I

Hari raya adalah hari merayap.. hahaha... tahun ni berbeza sangat.. xmacam raya dah... kalo dulu tahun2 lepas punya raya.. raya kedua ketiga keempat, isi ngn berkunjung rumah sanak saudara rakan taulan teladan.. hahaha.. awat bahasa aku lagutu.. cehh! 

Masa raya ketiga ni abah ngn abang aku p kulim.. so tingai la kami gegirls ni kat rumah... so mak pon ajak balik kampung mak... dah xda buat apa kan kt rumah.. baik balik sana... meriah ngn adik badik yang ada kt kampung lg... ala sejam ja pon perjalanan.. dh selalu p ulang alik.. tak terasa pn sejam tu... untung laaaa kampung dekat... umah tok belah abah lagi dekat... seberang jalan umah kami ja... hahaha... jalan kaki pn dah sampai... xpayah nak pening2 nak balik kampung mana dulu tiap2 kali raya.... ^ , ^

Mikus ♥ Chumi

MIKUS ♥ CHUMI.. cewahh.. entry lepas mikus saja... entry kali ni mikus dh berpasangan.. walaweyhhh ! dah ada makwe si mikus ni... suka letewwwwwwwwww.... hahaha... raya kedua lg aku dh merayap p petshop... niatnya nk pegi beli makanan.. alik2 tgk ada GP baru... tanya2 harga sekor RM 60... wow.. xmmpu aku nk beli... so aku pon pegi la kedai sbelah.. (tempat aku beli mikus) tgk ada byk ekor lagi.. so aku tnya la tokey... dya ckp RM30 sekor... apa lg.. aku pon beli trus la.. hahaha.. padahal yg kt kedai aku beli ni bulu dya lg panjang pada kedai yg jual RM60 tu.. nasib baik aku xbeli lg walaupon dioffer harga RM40... kehkehkeh.. selamat duit aku RM10.. beli makanan sebungkus... ngn air vitamin dya trus laju2 balik rumah... bg kawan ngn mikus.. hahaha....

Satu Hari Di Hari Raya

Selamat Hari Raya to all my blogger friends ;)

sangat2 xbest raya tahun ni :( dengan demam.. dengan xmeriahnya... wuuuu.. kenapa harus diuji dengan sebegini rupa... (berdrama nampak) haha! xpa2... sabar cikneto... sakit tu kan ujian dari Allah... jangan cepat mengeluh dengan ujian yang diberikan.. ingattttt-ingattttt ! (nada upin&ipin)... 

Ini suma sebab cuaca yang xmenentu lah ni... ujan panas lembab kering basah.. pastu sepanjang bulan posa ni asek minum air ais ja... air kosong minum kurang.. ni lah akibatnya.. haa. hamek kau.. kehkehkeh... 

Anak beranak pinak berbuka puasa

Tinggal lagi sehari ja nak puasa... huh.. tahun ni cepat tol masa berlalu.. xterasa sebulan berpuasa... nk puasa hari2 biasa sgt lah berat disebabkan tergoda dan digoda :( tu lah.. kuat nafsu lg.. lama2 jadi beso mcm dinosor... hahahaha... tambah2 hari raya.. keje makan dari pagi smpai petang smpai malam.. sampai esoknya...

Sebenanya nak cita pasal berbuka puasa kat kampong semalam :) best sangat... semua sedara balik... mmg full lah rumah Tok Kama.. setahun sekali ja kan nk kumpul ramai2 centu... xpon hari cuti skolah.. tu pn kalo sedara2 semua balik... tukang masak semalam pon ramai.. hahaha.. dari pagi smpai ke buka posa memproses juadah berbuka.. tp aku pegi petang.. dalam pukul 6 baru smpai uma tok :) lambatnyaaa pegi... sebab kemas rumah dulu lah.. xsempat nak snap gmbar byk2 :( nk harapkan org lain mmg tak lah.. wuuuu T_T

Mikus mandi :)

bosan-bosan hari ni xpegi keja sbb sakit perut smpai cerry berry... terjadi rajin skit lepas bgn tidoq... hahaha.. tp rajin skit ja lah... =.= eii pemalas tul la.. ada jgk rajin byk rajin skit kan.. ish2 anok sapooo la tuh.. kehkehkeh !

mikus tu sapa? sapa-sapa? anak kucing ka.. anak ayam ka... (anak ayam bleh bg mandi ka?) =.=' tapi nama MIKUS mcm xglemer ja... hahaha... cis smpai hati cakap xglemer... durhaka tol... sumpah jadi tapir kang... p duk kat zoo.. bleh dpt nama lg glemer... hahaha
siapa yang awak maksudkann !!

Kad Raya

lalalalala..selamat hari raya.. kahkahkah! tingal skit lg hari nk raya.. semangat raya lom dtg lg.. huaaaaaa.. tngu malam raya lah.. baru shopping.. bergelut2 ngn org ramai.. kalo xdpt baju kurung, mulut mesti muncung mencuka.. hahaha.. serve u right!

okok.. arini nak cita pasal kad raya.. tringat zaman2 skola dulu.. kalo dekat nk raya ja mesti member2 nak bagi kad raya.. start dari awal bukak skolah.. mesti masing2 dah beli buku kulit tebal ntok buat buku biodata.. tp aku xpenah pn buat buku biodata tu.. cuma isi buku org ja.. (nampak sgt xmo bagi kad raya kat org kan)

Dilema baju raya

Assalamualaikum...

Tinggal lagi seminggu je kan dah nak raya.. rasa masa tu berlalu cepat sangat... rasa xpuas lg nak berpuasa.. time2 bulan ni lah dpt grab pahala lebih skit ^_^ boleh jgk diet.. hahaha =.=' diet la sgt kan kalo time bukak puasa makan mcm naga kelaparan sbulan xmakan... 

ok2 berbalik kat tajuk... raya dh nk dekat.. tp still xcari baju raya.. semangat raya tu lom datang... wuuu T_T pegi bazar tgk baju itu ini rambang mata.. bila ada yang berkenan xda size plak.. huaaaaa.. xsuka betol lah.. dah la cerewet nak mampos.. pilih itu xkena.. pilih ini xkena.. hah.. senang2 kau pegi duduk kilang buat baju kurung lah senang.. byk skit pilihan nak buat.. =.='

Fasal kek lagi...

xhabis2 nak cita pasal kek yang sekali bikin tu kan.. hahaha... semalam kan nk letak dalam freezer... tunggu sampai tengah malam then puan emak bgtahu yang kek tu dah keras...

animated-gif
ewahhhh.. menjadi jgk..  ^ _ ^


suka letewww kek dah jadi.. jadi mcm ice cream trus... haha.. ok lah tu... dianggap berjaya jugak lah dalam pembikinan blueberry yogurt cheese tu kan... dah tu semalam makan cake tu smpai bgun pagi tadi terasa berlemak kt tekak teramat lah banyak.. jadi berkahak... aiyaaaa! sangat xselesa... rasa macam benda kt tekak.. hahaha

Kek da siap !

hamboihh! suka nampak..
JENG! JENG! JENG!

comotnyaa.. maklum la newbie.. haha!



Blueberry yogurt cheesecake

haa... arini mood mcm rajin nak buat kek.. ni kes hari2 rajin singgah ke blog kak ana la.. kehkehkeh.. sangatlah menarik tol masakan-masakan yang kak ana buat smpai jadi semangat nak cuba resepi2 yang kak ana dah try.. haha

pagi2 (xlah terlalu pagi) lagi aku dah teruskan misi mencari bahan nak buat kek ni.. haha.. excited terlebih kan nak buat kek... 

ni lah hasil kek yang aku cuba.. tp aku ikut resepi kat blog kak ana lah (link resepi kek)

Kembali Berblogging

Wahh... lama betul xberblogging sejak bertahun2 dulu.. tajuk kembali berblogging tp entry2 yang lepas xda pon... entry2 lepas tu dah buang disebabkan mcm kebudak budakkan la pulak.. kehkehkeh !

haaa..kelip2 kau gayah.. hahaha !

COPYRIGHT/izny-inspirasikehidupan.blogspot.com