nuffnangs

♥ HULURKAN KLIK RINGANKAN BEBAN ♥

♥ DAFTAR LINK ANDA DISINI ♥

Cik Bibah dah jumpa!!!!


Syukur alhamdulilah sangat2.. berkat mintak pertolongan Allah.. kereta cikneto yg hilang jumaat lepas dah jumpa.. polis tangkap penyamun ni masa tgh sedap tido dalam kereta jam 3.40am semalam (isnin).. walaupun dapat kereta dalam keadaan luluh hati.. dah cukup bersyukur sebab dapat jugak nampak kereta ni daripada xda.. lgi mnyayat hati..


Satu persatu petunjuk yang aku dapat.. malam hari penyamun ni curi kereta aku boleh pulak dia p menyamun di kawasan pendang.. hari ahad siang dia merompak area kuala kedah.. seronok sgt merompak naik kereta baru agaknya. smpai masa kena tangkap pun still ada dlm kereta tgh tido.. letih merompak ye bang!! 

   

cermin ni pecah xtahu sama ada polis pecahkan ataupun penyamun tu yg pecahkan.. wuuuu.. tapi xkisah lah.. cermin sbelah driver sajapun yang pecah.. bukan cermin depan or belakang.. kalau xdpat claim insurans pun mungkin boleh ganti baru kot kalau hrga sbelah tingkap ni xmahal sgt.. byk jugak aku nk kena baiki ni.. huhu.. dugaan semua ni untuk aku yang baru nak pakai kereta.. rasa trauma nak naik kereta sendiri masih ada.. :( no plat dh aim.. dah la ada cerita disebalik no plat ni.. sayangssssss sgt dgn no plat ni.. hurmm.. mau tak mau.. aku terpaksa buat sesuatu demi keselamatan masa akan datang.. sebab lagi dua org belum tertangkap.. pemandu saja yang tertangkap..
 
 
 
haa.. dalam kereta aku ni penuh dengan barang samun.. beg skolah budak.. file org kutip derma untuk masjid.. al-quran pun ada.. ubat sakit gigi pun ada (penyamun sakit gigi) hahaha! baju pun ada.. semua bau masyammmmm! kasut pun ada banyak.. barang aku yang depa ni buang cuma handbeg sajalah.. nsib la masa bawak handbeg tu xbawak mcm2.. cuma ada powerbank ja.. id card kerja aku xbuang.. buku servis apa smua pun xbuang.. kasut aku dlm bonet pun xbuang.. satu ja yang aku risau.. id card aku tu dh la ada gmbaq muka aku :( number ic. nama penuh. xpasti alamat ada ka dak kt buku2 servis tu.. tu la org kata kan.. disebabkan kecuaian yang sedikit.. kesannya amat amat lahhhhh lama.. serikkkkk dah aku.. skrg dduk atas jalan pun rasa xselamat...

sekarang tengah tnggu kes settle.. nak bawak balik baiki cik bibah kelabu kesayangans.. nak pesan kat hampa semua.. jgn la jadi macam aku.. malang tu tak berbau.. walaupun kereta @ moto ada jarak dengan kita sekalipun jangan la sesekali tinggai dlm enjin hidup.. dah la insurans pun xboleh claim.. harta pulak rosak @ hilang.. nk kena hadap hutang bank lg.. kecuaian yg kecik tapi dah susahkan banyak pihak.. *menyesal takguna padan muka diri sndri..

*now aku rasa mcm dlm cerita2 jenayah.. perasaan tu macam mana bila dh kena muka sndri.. tabahlah duhai hati.. sabarlah wahai jiwa.. teguhkan kakimu untuk bertapak kehadapan.. ayat.. puih.. sudahlahh.. kbye

27 comments:

  1. wahh!Dah jumpa...lain kali hati2 tauu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. thanks! trauma lg nak naik sorang2 pegi mana2.. T_T

      Delete
  2. subhanaAllah... alhamdulillah....
    sebbaik jmpe balik....

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah dahh jumpaa~ :)

    ReplyDelete
  4. Cik neto orang kedah???? sama la kita.. hehe..Alhamdulillah.. nasib baik dah jumpa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yepp.. org kedah.. aloq setiaq. haha. wawa org mana?

      Delete
  5. allahu akbar...sakan sungguh aih depa menyamun !
    apa2 pun alhamdulillah,cik neto selamat

    kedah kat manaa tuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. sakan sgt.. Alhamdulillah.. thanks....

      kedah dekat aloq setaq :)

      Delete
  6. ee seramm nyeeeeewwwww :'( selamat jumpa cik bibah ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan setakat seram.. trauma pun ada :(

      Delete
  7. Ya Allah. harap harap lepas ni takkan jadi lagi. InshaaAllah. hati hati ye =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda nak jadi.. sapa tahu kan :( InsyaAllah.. thanks..

      Delete
  8. alhamdulillah. cik neto..skarang nei memang banyak kes viva kene curik. insya Allah boleh claim insurans tu. schaz join club viva..untungnye join club nei ade byk mata2. kalau ade nak carik spare part/body part viva pun senang sebab banyak kaki. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye? hm.. viva jugak kena aim.. schaz join club yg mana satu ? kan byk.. ^^,

      Delete
  9. truk juga tu..Alhamdulillah...dah jumpe balik..drpda ilang trus,kan.
    kena hati2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. baru bayar 3 kali ja ni.. kalau hilang terus.. hadap la.. hutang dgn bank.. tp kreta xda.. thanks..

      Delete
  10. Kereta kutttt bukan basikal yang hilang .. Hurmmm , xpa asalkan dah dapat balik syukur Alhamdulillah .. Kalau basikal Dayah hilang pun Dayah menangis ni kan pulak kereta .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hilang kerongsang pun da mgamuk kan dayah.. dari sekecil2 benda smpai la sebesar2 benda.. kalau dh kepunyaan kita mestilah kita syg.. smpai harini masih terngiang lg kejadian haritu.. ngeri..

      Delete
  11. schaz join comuniti Viva Selatan je..hanya ade kak johor cik neto. hehe. kalau nk join avy viva ladies comuniti (AVLC) semua perempuan je..tu 1 malaysia. senang2 add la fb schaz (shazlin johari)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah.. baru taw ada club untuk prempuan saja.. mcm best.. nk join la ^_^ okey nnt neto add schaz :P

      Delete
  12. cikneto..bleh x nik taw, cikneto duk kat negeri mana ni? area mne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. neto dduk negeri kedah.. area alor setar.. malaysia ni byk sgt kes samun & ragut :3

      Delete
  13. Alhamdulillah masih rezeki awak ;-)

    ReplyDelete
  14. alhamudlillah dah jumpa. moga lepas ni takde apa2 lagi yg berlaku. harap lagi dua yg tak kena tangkap tu insap.

    ReplyDelete
  15. orang tamak memang selalu rugi.
    moga lepas ni tak jadi pape dah.. semoga keselamatan kita semua sentiasa dilindungi (:

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Mekasih Sudi Baca Entry Yang Tak Seberapa Ni. Harap-Harap Sudilah Komen Sepatah Dua Kata.

COPYRIGHT/izny-inspirasikehidupan.blogspot.com