nuffnangs

♥ HULURKAN KLIK RINGANKAN BEBAN ♥

♥ DAFTAR LINK ANDA DISINI ♥

Aku yang mudah mengasihani dan tertipu !

Assalamualaikum para pembaca sekalian alam :) hah.. xtahu lah nak ckp mcm mana... kenapa lah aku sedemikian rupa.. selemah itu =.=' cepat merasa kasihan.. sehinggakan boleh ditipu orang sekeliling xkira apa jua bangsa ! 

hahahaha ! salah kau sendiri.


ceritanya macam ni.. semalam aku xkeja.. so rutin harian kalau aku xkeja, bawak tok ngn maklong aku jenjalan lah... p market beli barang... mau rabak tgn bawak depa p market.. hahaha.. tp aku puas hati.... walaupun aku yang kena angkat barang2 belian tu... haa.. tok aku kalau p market bukan mcm org lain... dh seminggu sekali ja p market.. so stok belian tu lebih kurang mcm belian ntok 2minggu.. bayangkan lah.. barang2 masakan tu banyak mana.. hahaha.. sampai kena ulang 2,3 kali lah kt keta ntok smpan barang... haa.. sebab apa aku yang angkut semua barang tu.. bukan xtaw.. org tua2... kalau depa bawak barang tkot tertinggai pulak.. tak ka kesiannn.. tambah pulak maklong aku tu xlarat jalan sgt.. sakit lutut.. oke biarkan.. itu pon nk cerita =.=' nk tunjuk kau baik la? cett.. xlah baik pun.. cuma suka menolong ^_^ *sifat xbaik tu..suka menunjuk... aiyaaa !

okeh2... nak dijadikan cerita... aku pegi bank... yelah pegi bank buat apa lg.. pegi amek duit lah... lepas ja aku kuar bank tu ada 2 org india pegang beg ngn botol spray.. awal2 tu aku xpasti pon apa depa buat kt area tu... dh aku naik keta ja depa terjah mai.. awal2nya aku takmo bukak tingkap sbb aku xprasan pn ada org... dlm hati aku dh bermonolog.. kena dahhh.. hahaha.. jenis aku dah la jenis suka kesiannnnn.. eiiii.. aku geram dengan diri aku sndri.. oke.. sbenarnya india tu jual benda spray bg kilat keta ngn untuk cermin keta.. bila hujan air xlekat dkt cermin... aku pun tertipu dengan demo india tu... lebih kurang 15minit jgk lah demonya.. awalnya aku xmo beliiiiiiiii.. tp kenapa aku beli jugakkkk ! geram dengan diri sndri xhbes2 lg =.=' mulanya aku nk ambik sbotol ja yang ntok cermin punya.. last2 aku p amek 2 botol selepas dioffer jadik murah rm50 ntok 2 botol =.=' see.. mudah kan aku tertipu dengan baik budi bicara org... balik rumah aku tkot nk bgtaw mak aku.. hahaha.. konfem2 kena potpet... 

tapi rasia aku xlama mana pun aku boleh simpan... adik aku kan segalanya tempat aku untuk bercerita... aku ckp jgn bgtaw mak.. duk diam2 sudah.. malam tu aku p amek mak aku keja adik aku trus cita.. eiiii.. kan dh kena potpet.. adik aku sndri geram ngn aku.. hahaha.. kenapa lah mudah sgt tertipu dengan org :( aku xtaw pasepa.. jgn duk marah aku =.=' mak aku ckp benda tu murah ja sbenaqnya.. huwaaaa... mlayang rm50 aku.. kalau beli bahan buat kek pon puas hati... bleh jgk aku lepas gian buat kek... hmmmm.. tu baru mak aku taw.. kalo abah aku taw.. lg lah kena marah.. hahaha.. aku dh siap pesan kt mak aku jgn bgtaw abah... hahaha.. taw takottt... 

ada lagi satu crita.. ni crita 2 bulan lepas lahhh.. aku digoda promoter jgk.. hahaha.. aku beliiiiii ! aku kan xboleh digoda dengan kata2 manis... haizzz... penyakit apekah.. adalah akak sorang tu dtg promote restoran baru kot ... ntah aku pn xpenah prasan restoran tu... dya potpet2 la crita kt aku.. aku ckp takmauuuuu.. abehnya akak tu potpet2 panjang lg... aku kesian :( dh bulan puasa... kering tekak aku tgk akak tu potpet2 kat aku.. last2 aku beli jugak buku catalog restoran tu.. kt buku tu ada vaucher... buy 1 free 1... ngn bonus apa tah.. dalam harga rm30 jugak lah.. padahal xda benda pn.. hahahaha.... lepas aku beli aku fikir.. lahh.. mcm bodoh aku ni... dh la jrg2 kuar makan... yg pegi beli tu buat apa =.=' rasia kali ni adik aku jugak kantoi kan.. p bgtaw kt abg aku... kena marah jgk.. hahahaha.. byk kali dah benda sama aku buat... smpai abg aku ckp.. eii kalau aku jumpa penjual tu aku terajang ja... hahaha.. padahal bukan salah penjual tu pn.. salah aku sndri... 

kesiankan org diri sendri yang terkena =.=' apoo lah nk jadi ngn budak ni sorang.... xmampu nk buat papa lah =.=' dh mmg sikap kau mcm tu... lembut sgt hati tu.. haizzz.. aku dh try keraskan mcm batu.. tp xberjaya... sesapa ada tips tak nk keraskan hati ngn penjual ni mcm mana.... nak tipsss ! pelissss... 

10 comments:

  1. huhuhu... kalau spray cermin keta tu dah kalih dah. so, kalau dorang datang dekat memang akan cakap dah ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..tq :) bila berhadapan ngn org. nak tipu pon xmenjadi... hahaha.. jadi yang sebaliknya pulak =.='

      Delete
  2. Hmm kena tgk cerita Make Way For Noddy, dalam tu ada juga pengajaran yang tak semestinya utk buat baik kita kena selalu ckp "Yes" je ^^
    sebab sekali-sekala "No" tu pun penting juga supaya tak membebankan kita sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 jugak lepas ni dh tak tertipu =.='

      Delete
  3. zz dlu mcm tu jugk.. tpi skrg ni x dh.. zz yg pertama sekali ckp maaf ye.. x nk beli.. lagpn kalau beli, x guna pun.. hehe.. dan juga dh serik kena marah ngan ummi nn ayah zz.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kena marah tu yg xtahan.. kena bleter smpai 4 hari 4 malam.. kahkahkah !

      Delete
  4. Tak pe belajar dari kesilapan kan... nanti tak de lah buat lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah.. harap2 xberlaku lg lah :)

      Delete
  5. xpe belajar dari kesilapan tu ok

    ReplyDelete
  6. Wehee :D kau pkir kau baik laa , haha xD ayat tu buat aku gelakk . haha !

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Mekasih Sudi Baca Entry Yang Tak Seberapa Ni. Harap-Harap Sudilah Komen Sepatah Dua Kata.

COPYRIGHT/izny-inspirasikehidupan.blogspot.com