nuffnangs

♥ HULURKAN KLIK RINGANKAN BEBAN ♥

♥ DAFTAR LINK ANDA DISINI ♥

C.I.N.T.A ???

Kenapa cinta tu jadi keperluan dalam kehidupan manusia ? even budak2 skolah rendah pon dah pandai nk mencari cinta... kadang2 aku sendiri tak faham... kenapa manusia tu perlukan cinta... aku tahu cinta tu saling memerlukan.. saling melengkapi kekurangan.. oke.. cinta pada PENCIPTA tu always lah yang teratas... jangan melebihi cinta pada manusia ye ^_^ 

Tapi sesetengah orang boleh ja hidup tanpa cinta... contohnya, ramai jugak kaum hawa yang tak kawen... boleh ja hidup bahagia.. xda nk dengki2 tengok orang lain bahagia... ini pendapat aku lah.. jangan pulak ada yang nk berdebat hal ni :) cuma rasa misteri.. CINTA.. satu perkataan yang membolehkan banyak perkara baik dan buruk berlaku... sama ada pada golongan budak sekolah, remaja, dewasa, warga emas... itu pon bergantung pada diri masing2 jugak.. pandai2 lah dayung sampan kalau nk sampai ke destinasi :) jangan sampai tenggelam kat tengah lautan sudah... rosaklah masa depan andai tenggelam dipertengahan jalan...

jangan biarkan diri anda dikuasai oleh cinta :)

Wahhhh.. kau jahh.. ni karangan bahasa melayu ka ? hahaha.. idea memalam ni pelik2 sikit.. kadang2 boleh jadi idea yang gila.. kadang2 boleh jadi idea yang skema... yelahh~ aku kan perangai macam alien =.=' 

hewhewhew.. sambung balik karangan bahasa melayu...  haha.. aku xda idea dh nk menaip ni.. sambil2 menaip p layan pesbuk.. haa.. kan dah ketandusan.. td tengah2 ngadap pesbuk ada idea nk hapdet.. ni dah tengah hapdet idea semua ilang =.=' aiyaaa.. (entry ni akan jadi entry yang terkeluar tajuk mungkin)*serius + tak serius = alien* naisss...

Setiap orang mesti ada pengalaman bercinta kan... seumur hidup aku pon aku ada banyak pengalaman... bukan lah aku ni dikategori gadis2 hot... bercinta bertukar pasangan macam budak2 hot kat luar sana.. tp dari pemerhatian aku lah.. (stalker pesbuk adik aku) budak2 sekolah ni bercinta mcm satu keperluan untuk hot.. apekah ? kau kantoi pm ngn laki lain kt pesbuk terus ajak break... 2 hari kemudian kau kapel ngn orang lain pulak... wahhh! senangnya budak zaman sekarang bercinta...

Oke.. nk cita sikit.. sepanjang aku bercinta.. semuanya aku bercinta melalui alam siber.. hahaha.. boleh percaya kah cinta alam siber ni ? heh! itu bergantung pada diri pasangan tu sendiri :) kalau yang jenis pencinta setia.. setia lah ia.. kalau jenis pencurang.. maka pencurang lah ia... tp jenis aku.. aku pencinta setia.. tp aku ada kawan lelaki.. "kawan" mean kawan tu bukan la kawan untuk gedik2 nak sembang pasal cinta bagai.. tp kawan yang boleh bagi nasihat.. yang boleh bagi pandangan... kawan lelaki ni ada bezanya kawan dengan perempuan.. kadang2 perempuan tu boleh memahami lelaki... dan lelaki boleh memahami perempuan... 

im the girl with a big hope. still waiting and waiting for the
right one.

Dan aku ni jenis orang yang xkisah bila bercinta.. ya.. aku tahu risiko bercinta jarak jauh.. 2 tahun bercinta xpenah jumpa.. lepas tu putus.. sedih tu memang lah sedih.. tapi tak lama sangat.. banyak kelebihan bercinta jarak jauh ni.. kenapa aku xsedih ? kami xbanyak memori untuk dikenang macam pasangan couple lain... kami xpenah jumpa... xpenah nk sweet2.. apalah sangat nk disedihkan.. dan aku still kawan dengan ex aku.. hahaha.. sapa cakap bila dh break tu xperlu contact each other ? masing2 dah kenal perangai.. bila dah jadi kawan ada benda boleh dikongsi xmacam masa becinta dulu.. ada saja benda yang kena marah kalau xbetol.. hahaha.. aku kuat cemburu... 

kadang2 pengalaman tu buat kita belajar... dulu2 xpandai bercinta.. tapi nk cinta.. tapi sekarang dah pandai pikir.. dan aku biarkan cinta tu mengaturkan permainannya sendiri... aku just follow by flow... tapi aku xsalahkan pasangan aku pon kalau dya curang.. ada jodoh lebih baik yang Allah nk bagi.. xperlu pon sedih bagai nk gila.. bagai nak mati... dah hati xsuka.. buat apa kita nk paksa orang lain sayang kita... lagipun bukannya di ijab kabul pun lagi.. masing2 ada hak nk pilih pasangan sendiri... tapi bagi pasangan yang terlanjur tu.. i tataw lah nk cakap cemana... itu diri sendiri yang xpandai kawal diri... dh terjatuh dalam lubang gelap baru nk tersedar.. xpa.. manusia tu ada juga kesalahan nya... tapi sekali terjatuh jangan sampai terjatuh dua kali pulak.. pengalaman tu mengajar kita jadi dewasa kan ? lu pikirr laaa sendiri.. hahaha

kata2 ni macam kena ja kat aku... 2 tahun lepas aku lepaskan dya.. sebab banyak sgt benda yang dya rasiakan kat aku.. dan benda tu kantoi.. walaupon aku berat hati sangat nk lepaskan dya... tp aku ringankan jugak hati aku. hahaha.. pelik kan ayat aku... tiba2 tahun ni dya datang dengan harapan.. harapan nk aku balik dengan dya... macam mana? macam mana? aku ni dh la jenis cepat cairrrr ~ ahh.. ini penyakit yang xboleh diubati.. yes.. aku cepat kesian kan dengan pujuk rayu orang.. sedangkan kata2 penjual jalanan aku boleh kesian(sampai abg aku nk tumbuk penjual jalanan tu,sebab p promot barang kt aku... hahahah...yelah..kesian kot jalan panas2 promot barang kt org tu org ni.. tp xda sapa beli) inikan pula org yang penah bertahta kt hati aku..

Kepercayaan tu ada lagi kah kat hati aku ? sedangkan dulu dia tipu aku banyak sangat.. aku memang ragu2... tapi kali ni mungkin aku akan lebih berhati2 :) aku akan kuat.. xmo tiyak2 macam budak kecik dah.. hahaha.. tak mungkin aku ditipu buat kali kedua... nak cakap aku bodoh ? ini bukan bodoh lah wahai rakan2 sekalian... ini namanya takdir... aku xberdoa pon dya balik dekat aku... lagipun dulu aku ajak dia jumpa dya tamo.. dya cakap.. ada jodoh msti kita terjumpa jugak.. see.. kami terjumpa secara kebetulan malam2 terakhir bulan ramadhan.. aku xmintak semua tu... tp kenapa aku dipertemukan dengan dya yang semakin aku lupakan ?

4 comments:

  1. hee, semoga si dia tu jodoh awk kot ? heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq..sebab baca penulisan yang panjang ni.. insyaAllah.. ada jodoh xkemana :)

      Delete
  2. smoga bahgia ye cik neto.. doakn zz jgk.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah.. harap2 zz pn bahagia jgk ;)

      Delete

Assalamualaikum. Mekasih Sudi Baca Entry Yang Tak Seberapa Ni. Harap-Harap Sudilah Komen Sepatah Dua Kata.

COPYRIGHT/izny-inspirasikehidupan.blogspot.com